Nakon provedenih unutarstranačkih izbora, u petak, 27. studenoga održana je konstituirajuća sjednica Gradskog odbora HDZ-a Virovitica.
Uz predsjednika GO Ivicu Kirina, sjednici su nazočili novoizabrani potpredsjednici: Igor Andrović, Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, kao i novoizabrani članovi.

Tom prilikom je predsjednik GO, ujedno i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, prezentirao što sve Grad Virovitica, zajedno s Virovitičko-podravskom županijom planira realizirati u narednom periodu.

Radimo na pet strateških dokumenata kako bismo pokazali našim građanima što smo sve realizirali od 2013 do 2020. godine, ali i što ćemo napraviti na temelju srednjoročnih i dugoročnih planova. Do 2025. godine ćemo uspostaviti politički konsenzus i s mjesnim odborima i građanima kako bismo do tada riješili sve probleme koji se tiču komunalne infrastrukture, odnosno ceste nogostupe i slično, rekao je Kirin.

O planiram projektima govorio je i potpredsjednik Gradskog odbora, ujedno i župan virovitičko-podravski Igor Andrović, kao i članica Gradskog odbora HDZ-a i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Najvažniji dokument koji planiramo pripremiti i prezentirati u sljedećih godinu dana je Program razvoja grada Virovitice od 2021. do 2051. godine. Tim dokumentom obuhvatit ćemo sve ono što bi se trebalo napraviti u našem gradu, rekao je Kirin dodavši da danas on kao predsjednik, njegovi potpredsjednici te novoizabrani članovi, preuzimaju političku odgovornost za provođenje svih tih planova.

U sinergiji s Vladom Republike Hrvatske, kao i Virovitičko-podravskom županijom, predsjednik Ivica Kirin kao cilj ističe jedan jedini, a to da što više toga realiziraju i povuku što više sredstava u grad Viroviticu.

Paralelno s građevinskim projektima, mi vodimo brigu i o našim najugroženijim skupinama građana. Najvažnije nam je da standard grada dignemo na jednu veću razinu jer smo svjesni da je danas Virovitica grad koji ima potencijal da napravi iskorak naprijed, rekao je Kirin naglasivši kako ih treba ocjenjivati na temelju rezultata rada.

Najbolji dokaz da radimo je to što je Virovitica nedavno proglašena najboljim gradom 2020. godine u kategoriji “Prvak EU fondova”. Osim toga, imamo najbolju Glazbenu školu u Hrvatskoj, kao i Muzej. Ono što je do prije nekoliko godina bilo nezamislivo, danas je stvarnost i na to smo izuzetno ponosni, zaključio je Kirin.

Na konstituirajućoj sjednici izabrani su i tajnik, zapisničar te rizničar Gradskog odbora. Za tajnika je izabran Dario Vranek, zapisničarka je Sanja Kirin, a Tihana Harmund je rizničarka. (hdz-virovitica.eu)