Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin pozvao je sve članove da se zbog novonastale situacije vezane uz epidemiju korona virusa uključe u akciju Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u dostavi potrebnih lijekova, higijenskih potrepština te namirnica nužnih za život starijim i nemoćnim osobama kako bi ih se zaštitilo u što je moguće većoj mjeri.

Svi oni koji su u mogućnosti odvojiti dio svog vremena i vlastitim prijevoznim sredstvima obavljati dostavu nužnog starijim osobama i osobama koje nemaju pomoć od obitelji, prijatelja, susjeda ili drugih osoba, molim Vas, javite se Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, poziva predsjednik Gradskog odbora Ivica Kirin.

Ivica Kirin napominje da je u ovoj situaciji najbitnija dobra priprema te da će Grad Virovitica, sukladno mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, provoditi sve dodatne mjere u svrhu sprječavanja nekontroliranog širenja virusa. Naglasio je i kako su iste pripreme u tijeku te da za sada nema potrebe pojačavati mjere jer na području Virovitice za sada nema pozitivnih pacijenata.

Molim Vas da strogo poštujete pravila ukoliko Vam je propisana samoizolacija, a ostale da izbjegavaju nepotrebne kontakte i druženja te da bespotrebno ne putuju. Sada je najvažnije za svakog pojedinca da se ponaša odgovorno te da zajedno pazimo na starije sugrađane i budemo na pomoći oko nabave namirnica i potrepština kako se oni ne bi izlagali nepotrebnom riziku. Ako dođe do povećanog broja zaraženih na području grada, kao gradonačelnik donijet ću odluku o radnoj obvezi svojih pojedinih djelatnika te o korištenju službenih vozila za dostavu potrebnih namirnica, ističe predsjednik Ivica Kirin.

Svi Vi koji možete i želite sudjelovati u akciji, možete se javiti na brojeve telefona GDCK Virovitica: 729-458 i 729-459 te će te po potrebi biti obavješteni i uključeni u akciju ovisno o mogućnostima.