U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, članice Zajednice žena“ Katarina Zrinski“ s područja Virovitičko-podravske županije održale su akciju prikupljanja i pakiranja kolača za korisnike Pučke kuhinje. Zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji koja traje već 14 godina, preko 150 slatkih paketa će razveseliti one najpotrebitije.

Inicijator i organizator akcije je bila virovitička Zajednica žena „Katarina Zrinski“ te su joj se priključile i sve ostale organizacije „Katarina“ s nivoa cijele županije.

Jako smo sretni što se ova akcija održava svake godine i sve više članica nam se odaziva. Za Božić svi pečemo kolače i ovo je lijep način da drugima uljepšamo ovo blagdansko doba – zaključila je V. Honjek-Golinac.

Ponosna na akciju i vrijedne ruke članica bila je i predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin.

Danas su nam se ovdje članicama iz Virovitice priključile i „Katarine“ s područja općina Špišić Bukovica, Gradina, Suhopolje, Lukač i Pitomača sa svojim vrijednim donacijama upravo iz razloga jer se i kolači dijele na području tih općina i grada Virovitice. Rekla bih da postoje dvije vrste ljudi, oni koji trebaju pomoć i oni koji pomažu. Sretne smo što možemo biti u ovoj skupini koja pomaže i nadamo se da će ovi naši kolačići uveseliti sve korisnike i da će im Božić biti ljepši. Koristim priliku i zaželjeti svima sretan Božić – poručila je S. Kirin.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac uz osmijeh je istaknula kako je ova akcija posebna zahvaljujući svim ljudima dobra srca koji u njoj sudjeluju.

Ovo je jedinstvena humanitarna akcija na kojoj im mi od srca zahvaljujemo jer doista će puno značiti korisnicima naše Pučke kuhinje. Akcije poput ove  pridonose da se ljudi u te blagdanske dane osjećaju dobro. Ove godine smo doista iznimno radosni jer nam je i jedan naš sugrađanin koji živi u Austriji donirao financijska sredstva za blagdanski obrok  – rekla je Ž. Grahovac te se zahvalila i slastičarnicama „Dora“ iz Virovitice i „Slatki san“ iz Pitomače na donacijama.(www.icv.hr, ea, foto: M. Bašić)