“Virovitičke Katarine” i ove su godine inicirale prikupljanje i pakiranje kolača za 155 korisnika Pučke kuhinje o kojima brine Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica. Tako će uz blagdanski obrok svaki korisnik dobiti i kutiju božićnih kolača. Ova tradicionalna božićna akcija “Virovitičkih Katarina” traje već 13 godina, a u nju su se uključile i zajednice žena “Katarina Zrinski” iz Pitomače, Suhopolja, Gradine, Lukača i Špišić Bukovice te Udruga umirovljenika iz Gradine.

U donaciju kolača uključio se i slastičarski obrt Slatki san iz Pitomače te slastičarnica Dora, kavana Medena i Kuća kolača iz Virovitice.
Zahvaljujući svima njima i ove će godine blagdanski obrok onih koje su životne situacije dovele do toga da trebaju pomoć drugih biti bogatiji uz tradicionalne božićne kolače.

Ovu hvalevrijednu akciju podržao je i gradonačelnik Virovitice i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivica Kirin zahvalivši ujedno članicama Zajednice žena „Katarina Zrinski“ što su svoje vrijeme odvojile za one najpotrebitije. (hdz-virovitica.eu)