Nakon što su u nedjelju, 20. svibnja održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora grada Virovitice u kojima su liste HDZ-a, prema privremenim službenim rezultatima, odnijele uvjerljivu pobjedu od 70,47 posto, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin održao je konferenciju za medije. Konferenciji su nazočili i potpredsjednik Gradskog odbora stranke Željko Iharoš, tajnik Gradskog odbora Dario Vranek te zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac.

Na nedjeljnim izborima HDZ je s postotkom glasova od 70,47 posto dobio ukupno 65 od 84 vijećnička mjesta. Građansko liberalni savez (GLAS), Hrvatska seljačka stranka (HSS), Most nezavisnih lista (MOST NL) i Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) dobili su 14,96 posto glasova i 10 vijećničkih mjesta, dok je Hrvatska stranka pravne države (HSPD) dobila 14,58 posto glasova i 9 vijećničkih mjesta.
Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, gradonačelnik Ivica Kirin ovom prilikom zahvalio je svim građanima koji su izašli na izbore i podržali liste HDZ-a, a tako i aktivnosti koje su u planu u narednom razdoblju na području mjesnih odbora grada Virovitice. – Želim naglasiti da kandidati koji se nalaze na listama nisu isključivo članovi HDZ-a već su tu i nezavisni kandidati predloženi od strane udruge umirovljenika, kao i udruge branitelja. Svi kandidati su predloženi s terena, od strane naših građana jer su se dokazali u dosadašnjem radu u mjesnim odborima. Iznimno sam zadovoljan izbornim rezultatom jer smo od 84 vijećnika dobili njih 65, što je u odnosu na izbore 2014. godine povećanje za 7 vijećnika, rekao je Ivica Kirin.

Na konferenciji je istaknuto kako su Hrvatskoj demokratskoj zajednici izbori za članove vijeća mjesnih odbora jako bitni, a razlog je odgovornost prema građanima. – Mi smo svaki puta išli na maksimalan broj lista te smo tako i ove godine izašli s listama u svih 14 mjesnih odbora i u svima pobijedili. Ovo su komunalni izbori gdje trebamo dobre i pametne radnike i volontere koji će raditi za dobrobit svog mjesta i svojih sumještana, rekao je predsjednik GO HDZ-a Ivica Kirin dodavši da je u ovom mandatu glavni cilj po mjesnim odborima urediti sve neasfaltirane ulice i ulice koje su u lošem stanju, postaviti zadnje metre kanalizacije, urediti i izgraditi nogostupe po ulicama te biciklističke staze, dječja igrališta….

Očekujem sa svim članovima vijeća mjesnih odbora suradnju na projektima jer sada ima priliku povući velika sredstva i što se tiče europskih fondova, ali i nacionalnih sredstava, istaknuo je Ivica Kirin.

Biračima se na ukazanom povjerenju zahvalio i potpredsjednik Gradskog odbora stranke Željko Iharoš.
Naša pobjeda je po mojem mišljenju veličanstvena, pogotovo jer su pojedini portali i mediji u posljednjih mjeseca dana, ali i duže svojim uvredljivim pisanjima, klevetama, neistinama i demagogijama na sve moguće načine pokušali izvrijeđati rad Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom, ali i nas direktore tvrtki koji sudjelujemo u obnašanju vlasti. Mi ćemo i dalje činiti sve što je u našim mogućnostima da Viroviticu učinimo boljim, ljepšim i ugodnijim mjestom za život. To je bila i ostaje naša trajna zadaća, rekao je Željko Iharoš. (hdz-virovitica.eu; fotografije: Martina Bašić i Matija Rođak)